Opel wil 1.200 jobs schrappen in fabriek in Bochum

Opel Astra Sports Tourer
GM wil 1.200 jobs schrappen in zijn Opel fabriek in Bochum, dat valt te lezen in de Duitse krant de Rheinische Post.

Opel had eerder al het plan om het aantal werknemers met 1.800 te verlagen via vrijwillig vertrek, maar er gingen te weinig werknemers in op dit aanbod. Hierdoor ziet het merk zich verplicht om 1.200 werknemers te ontslaan. Momenteel zitten bazen en vakbonden samen om tot een oplossing te komen. Zo biedt Opel 300 werknemers de mogelijkheid om over te stappen naar de fabriek in Rüsselsheim, met een bonus van 25.000 euro, daar zijn namelijk 300 plaatsen vacant.

Met deze actie wil GM van Opel terug een winstgevend bedrijf maken, hiervoor moet de capaciteit worden teruggeschroefd met een vijfde en verliezen 8.000 van de 48.000 werknemers hun werk. GM Europa was de enige niet winstgevende divisie van GM in 2010. Vorig jaar verloor GM Europa 1,76 miljard dollar, dit jaar mikt GM met Opel op break even uit te komen, volgend jaar wil het bedrijf terug winst maken. (Via: AutoNews)

Opel Astra Sports Tourer

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...