BMW driecilinder op komst


BMW zou volgens recente berichten binnenkort een driecilinder TwinPower motor lanceren, alsook minstens één viercilinder twin-scroll turbodiesel.

Naast de onlangs onthulde 2.0-liter turbo benzinemotor, zal BMW binnenkort een driecilinder aan het gamma toevoegen. Deze nieuwe motor zou onderdeel zijn van het plan de CO2-uitstoot van de modellen in tien jaar tijd met minstens 25 procent te verlagen. De nieuwe motor zou voor het eerst aangeboden worden in de nieuwe generatie 1-Reeks.

Aangezien de nieuwe 2.0-liter viercilinder in de X1 met 245 pk een vermogen levert gelijkaardig aan dat van een ordinaire V6, zou de nieuwe driecilinder makkelijk de kracht van een viercilinder kunnen leveren. Men verwacht een output van 170 pk gecombineerd met het verbruik van een driecilinder.

Naast de driecilinder zou er ook minstens één turbodiesel viercilinder komen. BMW hoopt dat de nieuwe reeks motoren jaarlijks zo’n 1,5 miljoen wagens zullen aandrijven. Dat ambitieuze cijfer is meer dan de gecombineerde verkoop van BMW, MINI en Rolls-Royce vorig jaar, ongeacht de krachtbron. Meer details zouden komen op het autosalon van Frankfurt in september. (Via:LeftLane)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...