Video: Alfa Romeo MiTo TCT

Alfa Romeo MiTo TCT
Voor liefhebbers van techniek hebben we op deze zaterdagochtend een interessante video over Alfa Romeo’s TCT automaat.

Alle details over hoe de Alfa Romeo MiTo TCT rijdt kan je lezen in onze eerder verschenen rijtest over dit model, maar onderstaande video kan een interessante aanvulling zijn voor wie deze techniek graag iets meer in detail bekijkt. De voordelen van de TCT-automaat met dubbele droge koppeling zijn legio: snellere schakeltijden, een hoger comfort en theoretisch 10% zuiniger dan wanneer je voor een handbak kiest. Al blijft zelf schakelen voor veel Alfisten een must, toch kon Alfa Romeo hier niet achterblijven ten opzichte van zijn concurrenten. En daartegenover doet de TCT-automaat zeker niet onder. De automaat met dubbele koppeling is voortaan trouwens ook bestelbaar op de Giulietta.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...