RenaultSport wordt mogelijk afzonderlijk submerk

Renaultsport DeZir Roadster
Er komt volgens berichten geen herleving van de naam Alpine, maar RenaultSport zou een onafhankelijk submerk worden.

Het nieuws van een RenaultSport submerk komt van een interview van Autocar met Renault’s product manager, Beatrice Fouche:

RenaultSport behoort tot de kern van de strategie bij Renault. De naam roept reeds een uitstekende betrouwbaarheid op en wordt door sommige klanten beschouwd als een merk an sich. Wij zullen bijvoorbeeld blijven werken aan afgeleide versies van de Mégane, omdat het een ongelooflijke wagen is voor de klant maar ook voor ons. RenaultSport heeft echter ook nood aan specifieke onafhankelijke modellen. Renault heeft die nood reeds erkend en is begonnen met de ontwikkeling van die modellen. Het betreft wel om wagens die in kleine volumes zouden gebouwd worden.

Nog niets is officieel, maar het RenaultSport gamma zou bestaan uit twee of drie voertuigen. Het eerste model zou volgens geruchten een roadster zijn, afgeleid van het DeZir concept dat debuteerde op het autosalon van Parijs. Een 2.0-liter turbomotor uit de Renault Clio moet een vermogen van 201 pk leveren en een koppel van 215 Nm. Prijzen zouden starten vanaf €34.460, waarmee de wagen vrij betaalbaar blijft. (Via: Autocar)

Renault DeZir Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "RenaultSport wordt mogelijk afzonderlijk submerk"

  1. PJS 20-03-2011 om 13:25

    Laat maar komen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...