Skoda groeit in eerste twee maanden met 25%

Skoda VisionD
Skoda kan sterke cijfers voorleggen in 2011, in januari en februari verkocht het merk wereldwijd 132.100 voertuigen.

Skoda blijft sterk presteren, in de eerste twee maanden van 2011 realiseerde het een verkooptoename van 24,6%, in totaal leverde de Tsjechische autoconstructeur wereldwijd 123.100 wagens af. Vooral de groeimarkten China, Rusland en India deden het uitstekend, maar ook België is een uitblinker met een verkoopstijging van 81,5%. De modellen die het meest bijdragen tot deze succescijfers zijn de Superb Combi (+ 120,2%), Fabia Combi (+ 36,8%) en Yeti (+ 36,7%).

Dit jaar is het precies twintig jaar geleden dat Skoda is toegetreden tot de Volkswagen-groep, dit jaar zal het merk ook resoluut een nieuwe koers uitstippelen en kiezen voor vernieuwing. Met de uitstekende start in 2011, lijkt het merk goed op weg om recordjaar 2010 opnieuw te overtreffen. In 2010 verkocht de Tsjechische autobouwer 762.600 voertuigen, tegen 2018 wil het merk haar huidig volume minstens verdubbelen tot 1,5 miljoen verkochte wagens. Daarvoor zal Skoda niet op zijn lauweren rusten, het merk schakelt meteen een versnelling hoger. Het merk denkt nog een groot potentieel te hebben, zowel wat de activiteit op de verschillende markten betreft als op het vlak van de uitbreiding van het modellengamma.

Aan dat laatste werkt men bij Skoda momenteel al erg hard, op het autosalon van Genève stelde het de VisionD concept voor. Een model dat de toekomstige designrichting van het merk mee moet helpen vormen. Maar dit jaar nog komt Skoda met een nieuwe ‘City Car’ die als eerste model in het kader van het Skoda-productoffensief op de markt komt. Die auto zal een antwoord bieden aan de sterke vraag naar kleine wagens met een gering verbruik en lage onderhoudskosten. In 2012 volgt een compacte berline die zich tussen de Fabia en Octavia zal positioneren en een nieuwe bestseller moet worden. Alle nieuwe modellen zullen bovendien ongewijzigd aan de ‘simply clever’ filosofie van het merk beantwoorden: praktische wagens met een optimaal plaatsaanbod en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Skoda Vision D Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...