Een blik op het toekomstige Lamborghini gamma

Lamborghini Aventador
Volgens nieuwe berichten staat Lamborghini aan de voet van een enorme productexpansie.

Recente berichten wijzen erop dat Lamborghini de komende jaren enkele nieuwe modellen zal lanceren. Naast de in Genève onthulde LP 700-4 Aventador zou ook een Gallardo LP550-2 Spyder gelanceerd worden later dit jaar. Laatstgenoemd model werd onlangs nog gespot op de legendarische Nürburgring.

In 2012 zou Lamborghini een LP 700-4 Spyder en de Sesto Elemento lanceren. Details zijn schaars, maar een productieversie van de Sesto Elemento zou gebaseerd worden op het concept dat op het autosalon van Parijs tentoon werd gesteld. Dat concept woog slechts 999 kilogram en beschikte over een 5.2-liter atmosferische V10 met een output van 570 pk. De wagen zou daarmee van 0-100 km/u sprinten in slechts 2,5 seconden.

In 2013 moet de vervanger van de Gallardo verschijnen. De opvolger zou volgens geruchten luisteren naar de naam Cabrera en gebouwd worden rond een nieuw multi-sectie carbon monocoque chasis met de bekende 5.2-liter V10 die een vermogen zou leveren van 570 pk. Naar goede gewoonte kunnen we een jaar later, in 2014, de Spyder-versie daarvan verwachten. Ook de langverwachte Estoque zou in dat jaar verschijnen, de ‘praktische’ supercar uit Sant’Agata.

Wie nog verder in de toekomst kan kijken, ziet mogelijk in 2015 de lancering van de LP 750 Super Veloce die zo’n 150 kg minder zou wegen dan de LP 700-4 en een vermogen zou krijgen van 750 pk. Daarvan zouden slechts 350 stuks gebouwd worden, met ook een astronomisch hoge prijs. Verdere geruchten spreken voor 2015 ook van een Estoque Cabrio concept op een nog ongenoemd autosalon.

In 2016 zouden de Aventador Coupé en Spyder reeds een facelift krijgen. Lamborghini zou het jaar 2017 ingaan met de introductie van een Estoque Cabrio en de Cabrera Superleggera. Hoe verder in de toekomst, hoe onwaarschijnlijker, maar er zijn al geruchten over een Cabrera facelift in 2018, een gelimiteerde editie LP 700 Jota voor 2019, een Estoque facelift in 2020 en een Aventador vervanger in 2021. Allemaal geruchten die met een korreltje zout moeten genomen worden, maar het zal het hart van vele Lamborghini fans mogelijk even harder doen slaan. (Via: Teamspeed)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...