Audi A2 is op komst

AudI A2 Rendering
Bij Audi zitten ze niet stil, het merk werkt momenteel volop aan de plannen voor een lichtgewicht stadswagen met de naam A2.

De grote vraag naar de recent gelanceerde Audi A1 en de toenemende relevantie van brandstofefficiëntie brengt Audi nog meer in de verleiding om een opvolger voor de Audi A2 te gaan bouwen. De vorige Audi A2 was met zijn aluminium koetswerk en zuinige motoren reeds een technisch hoogstandje, maar de markt leek er toen nog niet rijp voor, aangezien het model in 2005 van de markt werd gehaald door te lage verkoopcijfers.

Intern wordt er volop gewerkt aan een opvolger voor de Audi A2, een reeks concepten zouden nu al op tafel liggen. Het model zou dan ook zeer binnenkort gelanceerd kunnen worden als concept, waarmee Audi ongetwijfeld de opinie van het publiek zal willen peilen. De ingenieurs kregen volgens interne bronnen de opdracht om het gewicht onder de 895 kg van de vorige A2 te houden. Maar aangezien de vorige generatie A2 met 1.2 TDI amper 825 kg woog, zou het conceptmodel van Audi wel eens richting 800 kg kunnen gaan. Het conceptmodel zou sowieso als een vierzitter gemoduleerd worden.

Om het gewicht zo laag te houden zou de A2 gebruik maken van Audi’s laatste generatie Multimaterial Space Frame (MSF) technologie. Deze technologie zal op een nieuw platform gebruikt worden en maakt gebruik van een combinatie van staal, aluminium en koolstofvezel versterkte plastics. Deze techniek zou in de toekomst de Aluminium Space Frame (ASF) technologie van Audi moeten vervangen. Het platform en de MSF-techniek zou later ook voor andere modellen van het merk gebruik worden, gaande van de A4 tot de Q7. (Via: AutoCar)

Audi A2 Impressie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...