Preview: BMW New Energy Vehicle

BMW 5-Reeks ActiveHybrid
Tijdens de jaarlijkse persconferentie heeft BMW aangekondigd een ‘New Energy Vehicle’ (NEV) te introduceren op het autosalon van Shanghai.

Zoals wel vaker zijn de details schaars, maar BMW zegt dat de NEV gebaseerd is op de 5-Reeks met lange wielbasis en dat de wagen zal beschikken over plug-in hybride technologie. Bovendien zal de NEV gebouwd worden in China en zou deze volgens BMW verderbouwen op de uitstekende reputatie van het Beierse automerk.

Exacte specificaties werden niet meegegeven, maar het 5-Reeks ActiveHybrid concept dat BMW eerder voorstelde, beschikte over een 306 pk sterke 3.0-liter twin-turbo zes-in-lijn geholpen door een elektromotor van 54 pk. Dit concept had geen plug-in hybride systeem, dus wat het volledig elektrisch rijbereik zou zijn, blijft gissen.

Naast de aankondiging van de NEV, werd ook bevestigd dat de MINI Coupe en 1-Reeks van de volgende generatie later dit jaar gelanceerd zullen worden. Verder zegt BMW ook bezig te zijn aan de ontwikkeling van een nieuwe driecilinder met dubbele turbo.
Norbert Reithofer

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...