Porsche verdriedubbelt nettowinst

Porsche
Dat luxewagens aanslaan, wordt nogmaals bewezen door de financiële resultaten van Porsche.

Van 1 augustus tot 31 december 2010 genereerde Porsche een record qua verkoopcijfers en winst. Verkopen zijn met 59 procent gestegen tot 3,867 miljard euro . De nettowinst was 688 miljoen euro, vergeleken met 227 miljoen euro in dezelfde periode van het vorige jaar. Dit betekent een verdriedubbeling van de de operationele winst. Aan liquide middelen heeft Porsche met een cashflow van 876 miljoen euro evenmin gebrek. Porsche versterkt zo haar positie als fabrikant van luxesportwagens.

Matthias Müller is meer dan tevreden met de uitstekende resultaten:

Het korte fiscale jaar was enorm succesvol in termen van verkopen, opbrengst en winst. Dit succes bevestigt onze positie als een van de meest winstgevende bouwers van sportwagens wereldwijd en geeft ons de flexibiliteit die nodig is voor verdere investering in onze producten.

In termen van voertuigen stegen verkopen met 56,6 procent tot 40.446 wagens. Ook de productie van augustus tot december ging met 18 procent omhoog vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit laat Porsche toe nieuwe jobs te creëren. Terwijl elders in de autosector jobs geschrapt worden, ging het personeelsaantal bij Porsche met 3,4 procent omhoog tot 13.159 werknemers. Vanaf 1 januari 2011 heeft Porsche bovendien haar fiscaal jaar in lijn gelegd met het kalenderjaar. Daarvoor liep elk fiscaal jaar van 1 augustus tot 31 juli van het volgende jaar.

Porsche Panamera S Hybrid

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...