Video: Inside P4/5 Competizione

P4/5 Competizione
James Glickenhaus geeft een tweede blik achter de schermen van zijn P4/5 Competizione project.

Deze tweede video vertelt ons iets meer over de oorspronkelijke intenties van het project, alsook geeft Glickenhaus commentaar op de steeds toenemende media-aandacht. Na een one-off P4/5 in 2006 waarvan het design afkomstig was van Pininfarina, wordt nu gewerkt aan een Competizione lange-afstandsracer. De P4/5 Competizione gebruikt onderdelen van zowel de Ferrari F430 Scuderia als de F430 GT2 ALMS. De motor en ophanging zijn afkomstig van laatstgenoemde.

Sommige die-hard Ferrari fans krijgen pijn aan de ogen bij het zien van de P4/5 en noemen het zelfs de Frankenstein Ferrari. Glickenhaus, zowel een Amerikaans verzamelaar als racer in hart en nieren, zegt echter de wagen voor zichzelf en zijn familie gecreëerd te hebben. Hij wou een moderne racecar ontwikkelen met de playboy-racing spirit van de jaren ’60. Hoe competitief de P4/5 Competizione is, wordt duidelijk in de 24-uren race van de Nürburgring op 25 juni. Voor het gemak zetten we het eerste deel van de documentaire, gebracht door KinectFin, er ook nog bij.

Deel 1:

Deel2:

Deel dit bericht:

2 reacties op "Video: Inside P4/5 Competizione"

  1. BNNY 15-03-2011 om 11:25

    Om van een 430 naar zoiets te gaan moet je flink je best gedaan hebben..

  2. Tim 15-03-2011 om 13:20

    En nogal wat stijlkenmerken van de Ferrari 330 P4 natuurlijk. Toch nog wat fantasie en ingenieurskennis nodig!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...