Skoda bevestigt twee nieuwe modellen

VW Up!
Tijdens hun jaarlijkse persconferentie bevestigde Skoda de komst van twee nieuwe modellen.

Details zijn voorlopig schaars, maar de eerste nieuwkomer wordt een stadswagen die later dit jaar geïntroduceerd zal worden. Niets is officieel, maar hoogstwaarschijnlijk wordt het model een rebadge van de Volkswagen Up! of Volkswagen Lupo met herziene grille, unieke koplampen en gewijzigde bumpers.

Specificaties werden evenmin aangekondigd, maar men verwacht dat de kleine nieuwkomer een 1.0-liter benzine en 1.2-liter diesel krijgt met een vermogen van 75 pk, alsook een 1.2-liter TSI die een vermogen levert van 86 pk. Tenslotte behoort ook een elektrische variant tot de mogelijkheden. Een elektromotor met een vermogen van 82 pk en 210 Nm koppel lijkt plausibel.

Volgens Skoda is de wagen het antwoord op de sterk toenemende vraag naar kleine wagens met een laag verbruik en betaalbare gebruikskosten. Ze hopen met het nieuwe model een heleboel nieuwe klanten te winnen in Europa.

Het tweede model waarover werd gesproken, zou een compacte wagen zijn die gepositioneerd wordt tussen de Fabia en Octavia. De wagen wordt omschreven als een ruimtelijke, praktische wagen met uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. Op de lancering van dit model is het wachten tot 2012. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...