Paringsdans: Porsche motoren voor Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C COncept
De paringsdans duurt voort: Volkswagen wil Porsche motoren gebruiken voor Alfa Romeo, als het ooit in handen komt van het merk.

Volkswagen lijkt de gratie van het publiek te zoeken door te stellen dat het Alfa Romeo zal voorzien van Porsche motoren zodra Volkswagen het Italiaanse merk zou kunnen kopen. Het zou gaan om de nieuwe viercilinder die Porsche aan het ontwikkelen is voor een instapmodel onder de Boxster. Deze motor zou dan ook gebruikt kunnen worden in verschillende Alfa’s, uiteraard pas als Volkswagen een kans zou krijgen om Alfa Romeo te kopen.

Volkswagen ziet Alfa Romeo als een zeer interessant merk als toevoeging voor hun portefeuille en zeer belangrijk in de queeste naar het bereiken van de status van grootste autobouwer ter wereld in 2018. Het merk heeft daarnaast nog productiecapaciteit over, zoals in de Seat fabriek in Martorell. Voor Fiat blijft de verkoop van Alfa Romeo echter onbespreekbaar, het merk sloot bijna letterlijk de deur in het gezicht van Ferdinand Piech.

Marchionne is vastberaden om van Alfa Romeo terug een rijk en prestigieus merk te maken, de onthulling van de Alfa Romeo 4C lijkt in dit plaatje te passen. Maar de druk uit Wolfsburg blijft aanwezig, de VW-bobo’s grijpen elke mogelijkheid om hun liefde voor het legendarische merk uit te spreken. Daarnaast lijken ze de Alfisten nu te willen paaien met interessante motoren, iets waar ze als liefhebbers ongetwijfeld erg gevoelig voor zijn. Het laatste woord lijkt hierover nog niet gezegd… (Via: AutoCar)

Alfa Romeo 4C GTA Concept

Deel dit bericht:

2 reacties op "Paringsdans: Porsche motoren voor Alfa Romeo"

  1. Brecht 15-03-2011 om 13:22

    Dat ze er maar met hun fikken vanaf blijven!

  2. BART PJ 16-03-2011 om 1:15

    @Brecht en co groooot gelijk; VW koopt alles op en maakt er dan
    neutrale(lees : banale) eenheidswurste van …

Reageer

Reactie aan het plaatsen...