Citroen DS2 op basis van Citroen Revolte in 2012

Citroen DS2 Preview Revolte Concept
We schreven eerder al dat de Citroën Revolte Concept moest dienen als basis voor een Citroën DS2. Tegen 2012 zou de DS-instapper op de markt komen.

Citroën stelde de Revolte Concept in 2009 voor op het autosalon van Frankfurt. Het concept was gebaseerd op de legendarische Citroën 2CV, beter bekend als de geit. Het design van de DS2 zal uiteraard iets minder extreem worden dan het ontwerp van de Citroën Revolte. De zelfmoorddeuren achteraan zouden het productiestadium evenwel halen.

De DS2 zal tegen 2012 het vierde model uit de DS-reeks vormen. Vorig jaar lanceerde Citroën de DS3, dit jaar staat de DS4 op de planning en tegen het einde van dit jaar zouden we een eerste kennismaking met de DS5 hebben. Roddels beweren dat de DS2 misschien wel door een driecilindermotor aangedreven zou kunnen worden. We zijn alvast benieuwd! (via CUK)

Lees hier onze rijtest met de Citroën DS3.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...