Officieel: BMW 6-Reeks Coupe + Video

BMW 6-Reeks Coupe
BMW heeft zonet de BMW 6-Reeks Coupé voorgesteld, de derde generatie moet esthetiek en dynamiek naadloos combineren.

Na de BMW 6-Reeks Cabrio zijn we uiteraard niet meteen verrast door de onthulling van de 6-Reeks Coupé, het Coupé-model is er volgens BMW volledig voor liefhebbers van sportwagens. Het moet het hart van mensen die oog hebben voor schoonheid en houden van luxe en innovatieve technologie sneller doen slaan. Met de derde generatie 6-Reeks Coupé wil het Beierse merk een vervolg breien aan een decennialange traditie in het bouwen van exclusieve luxewagens.

Volgens BMW moet de 6-Reeks Coupé indruk maken met zijn indrukwekkend design, en wil het de scherpe rijdynamiek van zijn voorganger zelfs overtreffen. Het comfortniveau gaat omhoog en ook de ruimte neemt toe. Zo beschikt de 6-Reeks Coupé over een kofferruimte van 460 liter, ideaal voor een toerwagen van dit kaliber. Om de typische rijervaring van de BMW 6-Reeks Coupé te creëren werden een aantal innovatieve rijhulpsystemen en het BMW ConnectedDrive infotainmentsystemen ingebouwd. De wagen werd trouwens ontworpen als een ware 2+2-zitter met erg veel rijplezier en luxe voor de passagiers.

Onder de motorkap is er bij de start keuze uit twee motoren: een BMW 650i met 407 pk en een BMW 640i met 320 pk. Beide motoren worden standaard gekoppeld aan een automatische sportautomaat met 8 verzetten en het BMW EfficientDynamics systeem. de BMW 650i sprint van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden terwijl de 640i de klus klaart in 5,4 seconden. Daarnaast werd ook het chassis opnieuw ontwikkeld, de 6-Reeks Coupé is beschikbaar met Electric Power Steering en Integral Active Steering als optie. Drive Dynamic Control is standaard maar Dynamic Damper Control en Adaptive Drive zijn als optie beschikbaar. Naar gewoonte biedt BMW tegen betaling ook een rist veiligheidsopties aan, gaande van een Head-Up display tot BMW’s Night Vision.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: BMW 6-Reeks Coupé + Video"

  1. Tim 13-03-2011 om 9:07

    Van een lange motorkap gesproken ! Vind hem mooier dan zijn voorganger.

  2. Brecht 13-03-2011 om 11:54

    Enkel frontaal heb ik nog wat twijfels bij deze 6-Reeks Coupé, de rest is echter wel knap gestileerd.

  3. BNNY 13-03-2011 om 14:23

    De 6 blijft toch nog steeds een van de stijlvolste Bimmers.. Good job München!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...