Gaat de Fiat 500 Coupe by Zagato in productie?

Fiat 500 Coupé by Zagato
Fiat zou de knappe Fiat 500 Coupé by Zagato in productie nemen.

Een aangename verrassing voor ons op het autosalon van Genève was ongetwijfeld deze Fiat 500 Coupé by Zagato, een prototype dat geïnspireerd is door zijn naamgenoot uit de jaren ’50. Het conceptmodel dat door Zagato werd getekend toont dat er nog meer koetswerkvarianten op basis van de Fiat 500 mogelijk zijn. De Coupé-lijn en het double bubble dak geven de 500 een unieke uitstraling die het midden houdt tussen elegantie en sportiviteit.

De Fiat 500 Coupé Zagato mikt niet voor niets op een jong en dynamisch mannelijk publiek, maar is volgens Fiat ook voorzien op de noden van het vrouwelijk publiek. Het conceptmodel dat we in Genève zagen was uitgevoerd in Pop Yellow, een speciale drielaags verfkleur, die de wagen meer energie geeft. Onder de motorkap van het concept vonden we een TwinAir motor met 105 pk en 155 Nm koppel. Bij de productieversie zou het volledige motorgamma uit de 500 uiteraard aanwezig zijn.  En waarom ook geen Abarth-versie?

Lees hier onze rijtest met de Fiat 500C
Lees hier onze rijtest met de Fiat 500 TwinAir

Fiat 500 Coupe Zagato

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...