Gespot: BMW i3

BMW i3
BMW kondigde eerder al aan te werken aan een nieuw submerk dat de naam i zal krijgen. De eerste kiekjes van de i3 zijn inmiddels geschoten.

De BMW i3 is een compacte elektrische wagen die een soort van MPV zal worden met de grootte van een BMW 1-Reeks. Dat de wagen een MPV is valt ook direct op aan de foto’s, die zeer “niet-BMW” zijn. De wagen beschikt bijvoorbeeld over een zeer korte motorkap en staat redelijk hoog op z’n poten. Die poten zijn overigens dunne banden met een lage rolweerstand.

Onderhuids is de i3 een technologisch hoogstandje. Het chassis is uit aluminium vervaardigd en de kooi voor de passagiers zal deels uit koolstofvezelversterkte kunststoffen bestaan. De wagen krijgt achterwielaandrijving en zou de sprint naar de kaap van 100 km/u uit stilstand in minder dan 10 seconden moeten kunnen voltooien. Verder in de i-Reeks mogen we nog de i8 verwachten, een supercar waarover hier meer informatie terug te vinden is. (via AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...