Maak u op voor de Shayton Equilibrium: 1.099 pk!

Shayton Equilibrium
Het Sloveense merk Shayton komt op de proppen met een nieuwe supercar: de Equilibrium.

De Shayton Equilibrium moet een concurrent worden voor de Pagani Huayra en de Lamborghini Aventador. Hij beschikt over een V12 met een vermogen van 1099 pk en een koppel van 930 Nm. De wagen werd ontworpen door Andrej Stanta en Dominik Cernelic en maakt gebruik van een koolstof-titanium chassis en een ophanging die uit een aluminiumlegering is opgebouwd. Verder werd ook op gewicht bespaard door koolstof-titanium velgen en koolstofvezel koetswerkpanelen te gebruiken. Het gewicht van deze toekomstige supercar zou hierdoor op 1.200 kg moeten uitkomen.

De Slovenen denken zelfs al prestatiecijfers op de Equilibrium te kunnen plakken: 0 naar 100 km/u duurt 3,1 seconden, 0 naar 200 km/u 8,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 400 km/u. Om al dat vermogen terug tot stilstand te brengen beschikt de supercar over Brembo ceramische remmen, daarnaast genereert het aërodynamisch design een downforce van 750 kg aan 300 km/u. Shayton wil jaarlijks 20 exemplaren van de Equilibrium bouwen, de kostprijs ligt boven 1 miljoen euro.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Maak u op voor de Shayton Equilibrium: 1.099 pk!"

  1. jhonny crawford 12-03-2011 om 15:21

    vind het niet zo geslaagd!
    proberen pagani na te doen…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...