Jaguar past voor de Bertone B99

Bertone B99
Bertone toonde een conceptmodel dat de basis voor een nieuwe X-Type zou kunnen vormen op het autosalon van Genève. Jaguar laat het concept echter aan zich voorbij gaan.

Het model dat Bertone toonde, droeg dan ook bijzonder veel eigenschappen van klassieke Jaguars. Het toeval wil nu dat Jaguar radicaal breekt met haar designtraditie. Bertone heeft de wensen van haar potentiële klant dus verkeerd ingeschat. Jaguar zal tegen 2013 of 2014 een nieuwe X-Type op de markt brengen, hoe het model er precies zal uitzien weten we nog niet, maar hoe het er niet zal uitzien, weten we bij deze dus wel.

Het nieuwe design zou hier en daar wat trekken krijgen van de XF en de XJ, maar binnen 2 jaar kunnen die kenmerken natuurlijk flink evolueren. Onderhuids zou de nieuwe X-Type een supermoderne wagen worden, met onder meer een aluminium platform en een hybride aandrijving. (via WCF)

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XJ.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XF.

Jaguar X-Type (2)

Jaguar X-Type

Deel dit bericht:

2 reacties op "Jaguar past voor de Bertone B99"

  1. Intred 09-03-2011 om 15:05

    Persoonlijk verkies ik de nieuwe design richting van jaguar, het concept had teveel retro elementen.

  2. hpn 09-03-2011 om 15:13

    Ik zie liever de modellen van voor de overname.  De XK is het enige mooie model nu; de XF is een soort mengelmoes van alles (Lexus, Ford US,…) en de XJ, tja…  een lelijke versie van de Citroën C8 zeker?
    Zou het niet kunnen dat de S-type geen groot succes werd door het commercieel beleid?  Ik zie de nieuwe rijke Chinezen en Russen altijd krampachtig proberen er Europees uit te zien; een S-type-achtige auto moest zeker kunnen scoren.  De XF ziet eruit als een Lexus maar zonder de betrouwbaarheid.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...