Gerucht: Audi TT RS met meer pit


Volgens een gelekt document zou Audi een krachtigere versie van de TT RS lanceren.

Een onafhankelijke Duitse Audi fansite, Qarsi.de, slaagde erin een intern document van Audi te bemachtigen. Het desbetreffende document is eigenlijk een cataloog met noodzakelijke onderdelen. Daarop staat duidelijk een TT RS Plus variant vermeld. De Audi TT RS Plus Coupe Quattro met 2.5-liter vijfcilinder zou 20 pk meer krijgen dan de huidige TT RS, wat neerkomt op een vermogen van 360 pk.

Een 20 pk toename zegt op zich niet zo veel, maar volgens insiders zou Audi de TT RS eveneens op dieet laten gaan. Door gebruik van wat carbon onderdelen zoals bij de R8 GT, zou wat bespaard kunnen worden op het gewicht. De combinatie van meer kracht en minder gewicht zou een opmerkelijke verbetering in prestaties opleveren. Volgens het document zou de nieuwe TT RS Plus gepland zijn voor een introductie in mei, niet zo veraf dus.

gelekt Audi document TT RS

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...