MINI Rocketman gaat mogelijk in productie


MINI stelde in Genève de Rocketman voor, een ‘mini’ MINI. Volgens recente berichten zou de wagen vroeg of laat het productiestadium halen.

De berichten over een mogelijke productie van de MINI Rocketman komen van BMW’s eigenste Ian Robertson, hoofd Marketing & Sales. Hij geeft daarover duidelijke aanwijzingen en hint ook naar andere toekomstige MINI’s. Zijn woorden luiden als volgt :

We zijn goed in het terugkijken naar de geschiedenis en het interpreteren van een toekomst die daarop verder bouwt. De meeste MINI concept cars belanden bovendien vroeg of laat in de showroom. Alle toekomstige MINI modellen kunnen een invloed dragen van de Rocketman. De thema’s in de wagen gaan niet enkel over een kleinere MINI, maar de lichtgewicht constructie en nieuwe types componenten zullen aanwezig zijn bij alle toekomstige MINI’s. Het BMW i-concept (lichtgewicht & alternatieve energie) zal beschikbaar zijn voor alle leden van de BMW-groep.

De Rocketman concept zou naar verluidt ook designkenmerken dragen voor de nieuwe Coupé en Convertible, die in 2013 op de markt moeten komen en gebouwd worden op BMW’s nieuwe voorwielaangedreven platform. Robertson voegde er wel aan toe dat een productie Rocketman en de huidige Countryman vijfdeurs geen bedreiging zullen zijn voor de traditionele driedeurs. De kern van MINI zal volgens hem altijd liggen bij de MINI driedeurs en cabrio.(Via:Autocar)

Mini Coupe - Roadster

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...