Kostprijs Chevrolet Volt bekend

Chevrolet Volt
Chevrolet heeft op het autosalon van Genève de verkoopprijs van de Volt aangekondigd.

De Chevrolet Volt, dat samen met de Opel Ampera werd ontwikkeld, zal in Europa aangeboden worden voor 41.950 euro inclusief BTW. Voor die prijs krijg je een compleet uitgeruste Volt met alle mogelijke veiligheids- en comfortvoorzieningen, waaronder lederen bekleding. Wie een Volt koopt zal meteen kunnen rekenen op een garantie van 8 jaar of 160.000 km op de Voltec-aandrijflijn en de geavanceerde lithium-ion batterij.

De wagen zal in een eerste fase te koop zijn bij 10 à 15 verdelers in België, afhankelijk van het verkoopsucces zullen daar nog meer dealers bijkomen. Het merk werkt ook aan de nodige accommodaties voor de verkoop en onderhoud van de Volt en de opleiding van de betrokken verdelers en reparateurs. De Chevrolet Volt beschikt dankzij een kleine verbrandingsmotor over een actieradius van 600 km en kan 80 km puur elektrisch rijden. De wagen beschikt over 368 Nm koppel en sprint in 9 seconden naar 100 km/u, de topsnelheid bedraagt 161 km/u. Opladen kan via een regulier 230V stopcontact en neemt drie à vier uur in beslag.

Chevrolet plant tegen het einde van het jaar 10.000 Volts te hebben geproduceerd, terwijl voor volgend jaar de productie is bepaald op 45.000 Volts. De Chevrolet Volt wordt geproduceerd in GM’s Detroit Hamtramck fabriek in Michigan, U.S.A. The state-of-the-art lithium-ion batterij wordt vervaardigd in GM’s Brownstone Township fabriek, ook in Michigan.

Chevrolet Volt

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...