Dacia Duster haalt maar 3 sterren in crashtest

Dacia Duster
Het budgetmerk van Renault heeft met de Duster maar 3 sterren behaalt in de Europese crashtests.

De Dacia Duster is razend populair, aangezien hij met een basisprijs van 11.900 euro veruit de goedkoopste SUV op de markt is. Toch blijken er ook wat compromissen gesloten te zijn, want in de jongste crashtests haalt het model maar 3 sterren. Het probleem zit zich vooral in de lage veiligheid voor voetgangers en de afwezigheid van rijhulpsystemen zoals ESP, op het vlak van veiligheid voor inzittenden scoort de Duster met 74% voldoende.

Op het vlak van bescherming voor voetgangers scoort de Roemeense SUV slechts 28%, iets waar zijn concurrenten toch een stuk hoger scoren. Het probleem ligt vooral aan de bumper en motorkap, die geen bescherming bieden aan de benen van een voetganger. Daarnaast is ook de veiligheidsuitrusting erg karig, aangezien stabiliteitscontrole niet tot de basisuitrusting behoort. Dat laatste kost de Duster al één ster. Ook het feit dat enkel de bestuurder een verklikker voor het dragen van de veiligheidsgordel heeft wordt door Euro NCAP bestraft.

Lees hier onze rijtest met de Dacia Duster

Euro Ncap Dacia Duster

Deel dit bericht:

2 reacties op "Dacia Duster haalt maar 3 sterren in crashtest"

  1. Brecht 07-03-2011 om 20:39

    Sja, stabiliteitscontrole zou toch standaard mogen zijn, veiligheid is geen optie maar een plicht!

  2. André 08-03-2011 om 14:48

    Koop dan de 1.5 dci 110 FAP met de ESP-optie ! Daar zit ook de veiligheidsgordelverklikker voor de passagier op !

Reageer

Reactie aan het plaatsen...