Gerucht: samenwerking tussen BMW en Porsche?

Porsche Boxster BMW Rumor
Een Porsche Boxster werd gespot aan BMW’s ontwikkelingscentrum in München, een teken van een potentieel partnerschap.

De nabijheid van een Porsche Boxster prototype nabij BMW’s Forschungs und Innovationszentrum (FIZ) in München, kan wijzen op een potentiële samenwerking tussen de twee Duitse autobouwers. Bovendien kan er een logische verklaring achter schuilgaan: de Boxster in kwestie is een hybride. Niets is officieel, maar een beetje logisch redeneren en het gerucht lijkt al meer plausibel.

Eerst en vooral heeft Matthias Müller, CEO bij Porsche, reeds bevestigd hybride varianten aan te bieden van alle modellen. Bovendien werkt BMW FIZ aan de ontwikkeling van hybride versies van de 3-serie, 5-serie en de i8. Porsche heeft eveneens voorlopig slechts één productie hybride gebouwd, de Panamera S Hybrid. De 3.0-liter V6 met supercharger uit die Panamera is misschien iets te groot voor de Boxster. Ook deinst BMW niet terug voor een samenwerkingsverband, aangezien het Beierse merk reeds samenwerkt met de PSA-groep en onlangs overeengekomen is motoren te verkopen aan Saab.

Het zijn allen redenen die het gerucht ondersteunen. Hoe dan ook, voor een mogelijke hybride variant er aankomt, verwachten we de facelift van de Boxster ergens volgend jaar. Deze zou eerst aangeboden worden met een 2.5-liter viercilinder turbomotor die een vermogen levert tot 365 pk. (Via:WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...