Geneve 2011: Kia Rio

Kia Rio
Kia stelt de nieuwe Rio op het autosalon van Genève voor. De wagen krijgt de familieneus aangemeten.

De Kia Rio krijgt een behoorlijk statige grille, die hem de uitstraling geeft van de Kia Optima. Deze hatchback is betrekkelijk ruim, ook achteraan volstaat dit model inzake hoofd- en beenruimte. Het interieur is fraai vormgegeven, overzichtelijk en ergonomisch, echt origineel is het weliswaar niet, het interieur is gelijkaardig aan dat van zo goed als elke andere Kia. Maar dat is niet per se een minpunt.

Kia heeft behoorlijk wat gedaan om het milieu intact te houden. Daarom voorziet het de Rio van een start/stop-systeem. De meest zuinige motorisatie stoot amper 85 gram CO2 per km uit. Voldoende om de overheid tevreden te houden en een premie binnen te rijven. Uiteraard krijg je op deze Kia maar liefst 7 jaar garantie.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Genève 2011: Kia Rio"

  1. Brecht 04-03-2011 om 20:38

    Volwassener dan zijn voorganger.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...