Geneve 2011: Honda Jazz Hybrid

Honda Jazz Hybrid
De Honda Jazz Hybrid werd eigenlijk al eens voorgesteld op het autosalon van Brussel, maar stond nu ook in de spotlight op het autosalon van Genève.

Honda wil met dit model haar leiderschap inzake hybride technologie aantonen. In tegenstelling tot wat Toyota doet met haar hybride aandrijving, is de Honda Jazz hybrid een milde hybride, wat wil zeggen dat hij niet beschikt over een volledig elektische aandrijving. Het komt er dus op neer dat de verbrandings- en de elektromotor constant samenwerken.

Standaard bedraagt het laadvolume 300 liter, maar dat kan uitgebreid worden tot een totale laadruimte van 1.320 liter. Onder de motorkap ligt een 1.3 liter grote benzinemotor die samenwerkt met een elektromotor. De uitstoot komt neer op 104 gram CO2 per km, wat maakt dat de Jazz Hybrid in aanmerking komt voor een ecopremie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...