Geneve 2011: Tata Pixel

Tata pixel
Ook Tata is van de partij op het autosalon van Genève en stelt er zelfs een conceptcar voor: de Tata Pixel.

De Tata Pixel is een compact wagentje met een uiterst modern interieur. Ook de vormgeving aan de buitenkant oogt zeer modern en doet ons wat denken aan de buitenkant van de EDAG Light Concept. Ondanks het feit dat de wagen net iets langer dan 3 meter is, beweert Tata toch 4 volwaardige zitplaatsen te voorzien.

De Tata Pixel is een wagen die voor de stad gebouwd werd. Dankzij een ingenieus systeem waarbij alle wielen uiterst draaibaar zijn, beschikt de Pixel over een draaicirkel van amper 2,6 meter.

Onder de motorkap ligt een 1.2 liter grote driecilinder motor die op diesel draait, 3,4 liter ervan gebruikt per 100 km en zo’n 89 gram CO2 uitstoot per km. Dit kon onder meer door banden met lage rolweerstand en een aerodynamisch ontwerp bereikt worden. Om het geheel af te maken, beschikt de Pixel over scissor doors.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...