Geneve 2011: Suzuki S-Concept

Suzuki S-Concept
Suzuki heeft de Swift een sportiever jasje aangemeten in de vorm van de S-Concept.

Het concept is gebaseerd op de nieuwe generatie van de Suzuki Swift, maar oogt een stuk sportiever. De sportkuur werd zeer grondig doorgevoerd, er is namelijk zo goed als niets herkenbaar van de standaard Swift. Dit conceptmodel beschikt onder meer over grotere luchtinlaten, uitgeklopte wielkasten, dubbele koplampen en een sportieve achterspoiler.

Onder de motorkap ligt een 1.4 liter grote turbomotor die maar liefst 180 pk levert. Deze motor werd geleend van Volkswagen en ligt onder meer in de Volkswagen Polo GTI. De wagen is gelinkt aan een versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verzetten. De Suzuki S-Concept is naar alle waarschijnlijkheid de voorbode van een sportieve versie van de Swift.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...