Nissan Esflow Concept
Nissan heeft de technologie van de elektrische wagen inmiddels onder de knie en wil die nu gebruiken voor een sportwagen. Het eerste teken van leven daarvan is de Nissan Esflow Concept.

Om zijn sportiviteit in de verf te zetten krijgt de Nissan Esflow behoorlijk dramatische looks en achterwielaandrijving, de twee meest essentiële eigenschappen waarover een sportwagen moet beschikken. De zijlijn van de Esflow lijkt sterk op die van de Nissan 370Z. Om de wagen licht te houden, beschikt de Esflow over een aluminium chassis. En om voor goede aerodynamische eigenschappen te zorgen, werden de zijspiegels vervangen door camera’s die op de A-stijl geplaatst zijn.

Dankzij het feit dat de Esflow niet op brandstof rijdt, blijft de gewichtsverdeling ten allen tijdje gelijk, in tegenstelling tot wat bij wagens met brandstof het geval is. De batterijen zijn van het lithium-ion type. De wagen kan zo’n 240 km rijden en doet de sprint van nul naar honderd in minder dan 5 seconden. Nissan zal in Genève nauwkeurig de reacties van het publiek bekijken en nagaan hoe de sportwagen in de toekomst eruit ziet en over welke technologie die moet beschikken.