Geneve 2011: nieuwe Kia Picanto

Kia Picanto
Kia heeft een nieuwe Picanto klaargestoomd. Dit nieuwe stadswagentje moet het saaie design van zijn voorganger doen vergeten.

Kia is zeer sterk bezig op gebied van design en dat is ook aan de nieuwe Picanto te merken. Het ontwerp van deze compacte stadsmus leunt dicht aan bij dat van de Venga, zij het iets moderner. Zijn nieuwe looks moeten hem toelaten enkele andere fashion-wagentjes aan te pakken, zoals de Fiat 500 en de Ford Ka.

Op globaal gebied wordt de nieuwe Picanto enkel met vijf deuren verkocht, maar aangezien de Europese markt volgens Kia schreeuwt om drie deuren, zal de Picanto in Europa ook met drie deuren beschikbaar zijn. Onder de motorkap kan je kiezen tussen 2 benzinemotoren en 1 dieselmotor.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...