Geneve 2011: MINI Cooper SD

MINI Cooper SD Geneva
De MINI Cooper SD tracht de sportieve prestaties van de traditionele Cooper S te combineren met de lage verbruikscijfers van een diesel.

Het uiterlijk van de MINI Cooper SD is gelijkaardig aan dat van de gefacelifte Cooper S. Zo gelijkaardig zelfs, dat MINI er zich aan waagde in de persfoto’s de S om te shoppen naar SD. Verschillen bevinden zich echter wel onder de motorkap. De MINI Cooper SD beschikt namelijk over een 2.0-liter viercilinder dieselmotor die een vermogen heeft van 143 pk en een koppel van 305 Nm. Hiermee slaagt de MINI Cooper erin puike prestaties neer te zetten, gecombineerd met het lagere verbruik van een diesel. Een sprint van 0-100 km/u is voorbij na 8,1 seconden, terwijl het versnellen stopt bij 215 km/u. Het verbruik blijft beperkt tot 4,3 liter/100 km en de CO2-uitstoot bedraagt slechts 114 g/km.

De SD-versie is ook te verkrijgen voor de Clubman, Convertible en Countryman. Cijfers van de Clubman en Convertible liggen in lijn met die van de Cooper, al is de iets lompere Countryman wat trager. De minder aerodynamische Countryman heeft 9,3 seconden nodig voor de sprint naar 100 km/u en de topsnelheid ligt iets lager dan 200 km/u. Ook het verbruik is met 4,6 liter/100 km iets hoger, net als de CO2-uitstoot per km. De SD Countryman ALL4 doet nog iets meer afbreuk aan de prestaties, maar het verbruik blijft met 4,9 liter/100 km vrij respectabel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...