Geneve 2011: Lancia Thema

Lancia Thema Geneva
In Genève stelt Lancia de Thema voor, een prestigieus model dat zijn techniek en koetswerk deelt met de Chrysler 300.

Met de lancering van dit model komt de benaming Thema voor het eerst terug sinds 1995. De nieuwe Thema heeft echter amper iets gemeen met zijn voorganger. Het koetswerk werd namelijk rechtstreeks van de Chrysler 300 geplukt, enkel de badge, de grille en de velgen werden aangepast. Toch is het model in realiteit en zeker in de bruine kleur die op de stand stond erg indrukwekkend. Het interieur werd ook extra door Lancia aangepakt, door gebruik te maken van Poltrona Frau leder krijgen we een meer hoogstaand gevoel. Toch kan deze Thema het niet helemaal verbergen dat hij een Amerikaans karakter heeft, iets waar veel Lancisti ongetwijfeld bij zullen vloeken.

Onder de motorkap vinden we een 3.6-liter grote Chrysler V6 met 300 pk, met daarnaast een Italiaanse V6 met een vermogen van 190 of 224 pk. Het vermogen wordt telkens naar de achterwielen overgebracht via een automaat. De Lancia Thema zou vanaf oktober te koop zijn in Europa. Benieuwd wat de consument er van zal vinden!

Deel dit bericht:

3 reacties op "Genève 2011: Lancia Thema"

 1. windor.be 02-03-2011 om 18:48

  Ik vraag me af of men bij lancia nu echt gelukkig met deze evolutie, met wat leder en chroom kan je natuurlijke nooit de elegante lijnen verkrijgen die we van lancia gewend zijn en ook verwachten.

  Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

 2. flemishsilver 04-03-2011 om 11:08

  Windor.be : altijd maar negatieve uitlatingen sieren je niet!

  Blijf eens stilstaan dat er nu een grote achterwiel-aangedreven Italiaanse wagen aangeboden wordt aan hopelijk een scherpe prijs. Dit is een beproefd model en verdient dus alle lof voor de durf van de FIAT-groep een wereldfabrikant te zijn die voor elk wat wils-gamma heeft!
  Ik beäam dat de voorwielaangedreven Lancia’s mooi waren … maar ze hebben nooit in grote aantallen verkocht geweest!

 3. Lancia Kappa / Ford F 350 22-03-2011 om 14:39

  Als Maserati / Lancia en italiaanse auto liefhebber én als amerikaanse auto liefhebber kan ik dit alleen maar toejuigen, Lancia slaagt er schitterend in om de tekortkomingen van de Chrysler 300 (nl het interieur) te compenseren met het gebruik van Poltrona Frau leder.
  Hoogst waarschijnlijk is de komende generatieLancia Thema weer echtitaliaans design met een amerikaans hart.
  Het grijpt terug naar de Iso Revolta’s / Griffo en de  DeTomaso Deauville / Longchamp / de Monica (kent iemand die fransoos nog en weet er iemand wat er met die auto’s gebeurd is??

Reageer

Reactie aan het plaatsen...