Geneve 2011: Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee
Jeep staat in Genève met de nieuwe Grand Cherokee, de wagen krijgt meteen een nieuwe 3-liter dieselmotor.

De nieuwe 3-liter grote V6 diesel maakt gebruik van Fiat’s MultiJet II technologie en beschikt over een vermogen van 241 pk en een koppel van 550 Nm. Het verbruik werd teruggedrongen tot 8,3 liter/100 km, daarmee is hij 17% zuiniger dan zijn voorganger. De CO2-uitstoot komt neer op 218 gram/km. Op technisch vlak kreeg de nieuwe Grand Cherokee ook een pneumatische ophanging onder de naam Quadra-Lift mee. Hiermee kan je het koetswerk 10,5 cm in hoogte laten variëren. Daarnaast kan je dankzij het Selec-Terrain systeem naargelang de ondergrond kiezen tussen vijf verschillende instellingen.

De nieuwe Grand Cherokee is leverbaar in 2 nieuwe uitvoeringen: Laredo en Limited. Deze zijn telkens beschikbaar met een Pentastar V6 benzinemotor en de nieuwe V6 dieselmotor. Daarnaast is er nog een Overland versie, die ook met een 5.7-liter grote V8 uitgerust kan worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...