Geneve 2011: Jeep Compass

Jeep Compass Geneva
Naast de nieuwe Jeep Grand Cherokee staat in Genève ook de gefacelifte Jeep Compass.

UPDATE: Lees hier onze rijtest met de Jeep Compass.

De vorige Jeep Compass dateert reeds van 2007, waardoor het hoog tijd was voor een facelift. De nieuwe Compass leent enkele designkenmerken van zijn grotere broer, de Grand Cherokee. De wagen krijg een nieuwe motorkap, aangepaste lichtblokken en een gewijzigde grille. Verder is er nu plaats voor een spoiler in koetswerkkleur, 17″ lichtmetaal en plastic zijschorten. Het interieur krijgt ook een update, er werden soft-touch materialen gebruikt en het stuurwiel en de zetels kregen een update.

Onder de motorkap is er keuze tussen twee verschillende motoren. De instapper is een 2-liter viercilinder met een vermogen van 158 pk en 191 Nm koppel. Wie meer wil kan kiezen voor een 2.4-liter, die levert 172 pk en 223 Nm koppel. Dankzij een variabele kleppentiming blijft het verbruik van beide motoren meer binnen de perken. De motoren worden standaard gekoppeld aan een manuele zesbak, optioneel kies je voor een CVT-automaat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...