Geneve 2011: Hyundai Veloster

Hyundai Veloster Geneva
De Hyundai Veloster beleefde zijn debuut reeds in Detroit, maar is nu voor het eerst op Europese bodem te zien.

De Hyundai Veloster is een compacte coupé waarmee Hyundai de Volkswagen Scirocco, Peugeot RCZ en Renault Mégane Coupé het vuur aan de schenen wil leggen. De wagen beschikt over zwarte A-Stijlen, een hexagonaal radiatorrooster, brede wielkasten, LED dagrijlichten, een centraal geplaatste dubbele uitlaat en 17-inch lichtmetalen velgen. Het zijn allemaal accenten die van de Veloster een sportieve verschijning maken. Verder beschikt de Veloster over een uniek asymmetrisch deurenconcept: aan de passagierskant zijn er twee deuren, terwijl er aan de bestuurderskant slechts één deur te vinden is.

De Veloster biedt binnenin boordevol ruimte en krijgt een uitgebreide standaarduitrusting, waarvan een 7-inch touchscreen, Bluetooth connectiviteit en het met leder omhulde multifunctioneel stuurwiel slechts enkele voorbeelden zijn. Verder vind je ook een centraal geplaatste knop waarmee de motor tot leven wordt gewekt. Dat is meer bepaald een 1.6-liter benzinemotor met directie injectie die een vermogen van 140 pk levert en een koppel van 167 Nm. Standaard is deze krachtbron gelinkt aan een manuele zesbak, al behoort een DCT-transmissie met dubbele koppeling tot de mogelijke opties. Hyundai geeft mee dat de Veloster van 0-100km/u zou sprinten in minder dan 10 seconden en de topsnelheid zo’n 200km/u zou bedragen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...