Geneve 2011: Hyundai Curb Concept

Hyundai Curb Concept
Het Hyundai Curb Crossover Concept debuteerde reeds in Detroit, maar is nu voor het eerst te zien op Europese bodem.

Het Curb Crossover Concept is als het ware een antwoord op de Nissan Juke en zou een kleiner broertje kunnen worden van de iX35. De Amerikaanse afdeling van het Hyundai design team is verantwoordelijk voor de looks van de wagen, die in lijn liggen met Hyundai’s “Fluidic Sculpture” filosofie. De Curb krijgt een zeer scherp windscherm, zeer fijne zijruiten en een coupé-achtige C-stijl. Met enige verbeelding is de Range Rover Evoque niet veraf. Hyundai wil met de Curb vooral jonge consumenten verleiden.

Zoals elk concept heeft ook de Curb een heleboel technologische snufjes. De wagen beschikt over een hoogtechnologisch display en bovendien zijn er ook schermen verwerkt in het stuurwiel en de hoofdsteunen, waarbij een head-up display reeds old school lijkt. Verder beschikt het concept over Hyundai’s Blue Link technologie, waarmee de positie van het voertuig kan meegedeeld worden op een sociale netwerksite als Facebook.

Onder de motorkap echter is alles zeer traditioneel gebleven. De wagen wordt aangedreven door een 1.6-liter GDI turbomotor die een vermogen levert van 177 pk en een koppel van 229 Nm. Deze krachtbron is gelinkt aan een versnellingsbak met dubbele koppeling. Hoewel sommige lijnen hun weg kunnen vinden naar toekomstige modellen, zijn er voor het Hyundai Curb Crossover Concept geen productieplannen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...