Fiat Freemont
Fiat stelt in Genève de Freemont voor op basis van de Dodge Journey.

Je hebt uiteraard geen bril nodig om te zien dat de Dodge Journey donor is geweest voor deze Fiat Freemont. Behalve de nieuwe grille, andere bumpers en nieuwe velgen zien we maar weinig verschillen met de Journey. De Fiat Freemont zal dan ook gebouwd worden in Mexico, in dezelfde fabriek waar de Fiat 500 voor de Amerikaanse markt wordt geproduceerd.

Terwijl het exterieur niet veel afwijkt van de Dodge Journey, heeft Fiat wel de moeite genomen om het interieur van de Freemont volledig te vernieuwen. De materialen die gebruikt werden lijken overal behoorlijk kwalitatief en te voldoen aan Europese normen. Enkel het plastic over het dashboard lijkt wat goedkoop.

Onder de motorkap is er bij de start ook enkel plaats voor Fiat motoren. Zo zal je kunnen kiezen tussen een 2.0 MultiJet met 140 pk of 170 pk in combinatie met een manuele versnellingsbak en voorwielaandrijving. Later volgen nog twee versies met vierwielaandrijving, hier zal je kunnen kiezen tussen de 2.0 MultiJet met 170 pk of de Chrysler 3.6 V6 met 276 pk in combinatie met een automatische transmissie. Fiat heeft daarnaast ook de ophanging en stuurinrichting aangepast om nog accurater en directer te kunnen sturen.