Geneve 2011: BMW ActiveE

BMW 1-Reeks ActiveE
BMW stelt in Genève alvast een voorproefje van de MegaCity Vehicle voor, het gaat om een elektrisch aangedreven 1-Reeks Coupé.

De BMW ActiveE beschikt over een elektromotor die een vermogen van 172 pk en een koppel van 249 Nm levert. Hiermee sprint de ActiveE van 0 naar 100 km/u in 9 seconden en haalt hij een topsnelheid van 145 km/u. Dankzij een lading lithium-ion batterijen beschikt deze ActiveE over een bereik van 161 km, waarmee hij op gelijke hoogte komt met de Nissan Leaf en Ford Focus Electric. Laden kan via een snellader, waarmee het 4 à 5 uur duurt tot de batterijen volledig opgeladen zijn.

BMW geeft de elektrische 1-Reeks Coupé een Alpine wit kleurtje mee, de wagen is daarnaast een stuk aërodynamischer en staat op lichtgewicht 16″ velgen en banden met lage rolweerstand. De batterijen nemen uiteraard redelijk wat ruimte in, daarom werd de laadruimte gereduceerd van 283 tot 198 liter. Er is echter nog steeds plaats voor vier personen. Het interieur is afgewerkt met Dakota leder en het krijgt een nieuw instrumentenpaneel met eDrive display. BMW zal 1.000 ActiveE’s produceren om hiermee zoveel mogelijk testdata te verzamelen. Meer details hierover volgen op een latere datum.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...