Geneve 2011: Bertone B99 Concept Jaguar

Bertone B99 Jaguar
Jaguar wil binnenkort een nieuwe concurrent voor de BMW 3-Reeks op de markt brengen. De B99 moet de intrede van dat model inluiden.

Tegen 2014 zou de compacte Jaguar op de markt moeten verschijnen. Het conceptmodel dat we hier zien is met zijn 4.5 meter lengte, 1.95 meter breedte en 1.35 meter hoogte iets compacter dan zijn voorganger in de lengte, maar wel een stuk breder. De Bertone B99 bevat behoorlijk wat uiterlijke kenmerken van klassieke Jaguars. Het voor- en achteraanzicht van de B99 zijn behoorlijk conventioneel, terwijl de zijkant er ietwat vreemd uitziet, dankzij de kleine deuren achteraan die overigens omgekeerd openscharnieren.

De opvolger van de X-Type zou in de toekomst de 3.0 liter grote turbodiesel die we uit de Jaguar XF kennen ingelepeld krijgen. Daar zou hij weliswaar aan een achttraps automaat gekoppeld worden, in plaats van aan een zesbak. Later komt er normaal ook een hybride versie, die over een elektromotor beschikt die 47 pk levert. Deze motor zal ongetwijfeld niet het instapmodel worden, voor de instapmotor kijken we eerder naar de 2.2 liter grote dieselmotor uit de Land Rover Freelander.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...