Geneve 2011: Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Alpina B5
Alpina stelt in Genève de Alpina B5 Touring voor.

De Alpina B5 Bi-turbo touring beschikt over een 4.4-liter grote V8 die een vermogen levert van 507 pk en een koppel van 700 Nm. Hiermee sprint de 1.990 kg wegende break van 0 naar 100 km/u in 4,8 seconden en haalt hij een topsnelheid van meer dan 300 km/u. De motor wordt gekoppeld aan een Switch-Tronic sportautomaat met 8 versnellingen.

De Alpina beschikt over de klassieke Alpina 20″ lichtmetalen velgen, dynamische remlichten, xenon koplampen en ook een systeem dat de remenergie recupereert. Visueel zijn verder de bumpers, de splitter vooraan en de diffuser achteraan aangepast. Het geheel wordt uiteraard overgoten met Alpina badges. Binnenin heeft Alpina, zoals de traditie het wil, het interieur van het beste leder voorzien. Dat alles heeft natuurlijk een prijskaartje: de Alpina B5 Touring is er vanaf 98.800 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...