Geneve 2011: Wiesmann Spyder Concept

Wiesmann Spyder Concept
Wiesmann stelt haar meest pure roadster voor op het autosalon van Genève.

De nieuwe Wiesmann breekt radicaal met het ontwerp van zijn voorgangers en heeft iets weg van de KTM X-Bow. Hij beschikt niet over een voorruit, waardoor de haren lustig in de wind kunnen waaien tijdens het rijden. De Wiesmann Spyder Concept wordt een puristisch model met veel vermogen en weinig gewicht. Zo hebben we het graag!

Of de wagen in productie gaat, hangt af van de reacties die Wiesmann krijgt op dit salon. Niet alleen de mening van de pers zal gevraagd worden, ook experts worden uitgehoord over de Wiesmann Spyder Concept. Dat de wagen er radicaal uitziet is zeker, de meningen over dit model zijn dan ook redelijk verdeeld. Mocht de wagen in productie gaan, wil Wiesmann er een V8-motor met 420 pk van BMW-makelij in plaatsen. Momenteel ligt er nog geen motor in het studiemodel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...