Geneve 2011: Volkswagen Tex TwinDrive Concept

Volkswagen Giugiaro Tex TwinDrive Concept
De Volkswagen TwinDrive Concept is één van de twee Giugiaro concepten waarvan deze week nog foto’s lekten.

De Volkswagen TwinDrive Concept is het werk van Giugiaro, het designhuis dat Volkswagen eerder overnam. In tegenstelling tot wat we gewoon zijn van het Duitse automerk, wordt deze hatchback aangedreven op de achterwielen. Een sprint van 0-100 km/u is reeds voorbij na zes tellen en de topsnelheid bedraagt 220 km/u.

Verantwoordelijk voor deze prestaties is een hybride aandrijflijn. Zuiver elektrisch rijdt de TwinDrive slechts 35 km ver, maar gelukkig zorgt een 1.4-liter TSI motor voor een totaal rijbereik van 900 km. Nu nog afwachten of de wagen het productiestadium haalt.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Genève 2011: Volkswagen Tex TwinDrive Concept"

  1. Mourad 02-03-2011 om 12:06

    Lijkt eerder op een volgende generatie van de Honda Civic….en het ziet er goed uit ^^

Reageer

Reactie aan het plaatsen...