Geneve 2011: Volkswagen Bulli Concept

Volkswagen Bulli Concept
Volkswagen stelt op het autosalon van Genève een moderne interpretatie van de T1 voor, het gaat om een hip elektrisch busje.

Voor de Bulli ging Volkswagen terug naar de traditie van de T1 microbus uit de jaren ’60, een model dat toen synoniem stond voor vrijheid. De Bulli die we op de Volkswagen-stand in Genève zien wordt elektrisch aangedreven, biedt plaats aan 6 personen en beschikt over een iPad-infotainment systeem. Het concept zou mogelijks gelanceerd kunnen worden als een vijfde MPV-model in het Volkswagen gamma, naast de Caddy, Touran, Sharan en Caravelle. Volgens Volkswagen kan de Bulli erin slagen om de hedendaagse versie van de T1 Samba bus te worden.

Onder de motorkap vinden we een 113 pk sterke elektromotor die dankzij een set lithium-ion batterijen over een actieradius van 300 km beschikt. Hiermee sprint de Bulli van 0 naar 100 km/u in 11,5 seconden en haalt hij een topsnelheid van 140 km/u. Als de Bulli in productie gaat zullen volgens Volkswagen ook diesel en benzinemotors gebruikt kunnen worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...