Geneve 2011: Toyota Prius+

Toyota Prius+
De Prius is niet bepaald ’s werelds grootste wagen en net daarom brengt Toyota de Prius+ op de markt, een grote versie van de Prius.

Onder de motorkap ligt de oude getrouwe aandrijving die we ook in de Prius terugvinden. Die bestaat uit een 1.8 liter grote VVTi-motor die in combinatie met een elektromotor 136 pk levert. De wagen wordt gekoppeld aan een CVT-automaat.

De Toyota Prius+ beschikt over zeven zitplaatsen en is voorzien voor lange reizen met gezinnen. Zoals steeds het geval is bij zevenzitters, zijn de achterste zitplaatsen enkel geschikt voor kleine kinderen. De looks hebben wel wat weg van de Toyota Previa, de vorige monovolume waarover Toyota beschikte. Het design is alleszins ongeveer even futuristisch.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...