Geneve 2011: Toyota FT-86 II

Toyota FT-86 II
Toyota stelde enige tijd geleden de FT-86 voor, een sportieve conceptcar. Nu toont het merk de tweede generatie van dit conceptmodel.

Aan de radicale styling van deze sportwagen is er bijzonder weinig veranderd, al is het model wel een stuk moderner geworden in bepaald kleine details. De FT-86II beschikt over achterwielaandrijving, een manuele versnellingsbak en een manuele handrem, de enthousiastelingen van de Toyota Celica zullen hier ongetwijfeld tevreden mee zijn.

Toyota belooft de FT-86 zeer licht te houden, dat is niet enkel goed voor de prestaties op gebied van sportiviteit, maar ook op gebied van zuinigheid. Toyota wil haar vijftigjarige traditie inzake sportwagens namelijk in ere houden. Onder de motorkap ligt een boxermotor die door Subaru ontwikkeld werd. Tegen volgend jaar zou dit model in productie moeten gaan, wist Toyota ons te vertellen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Genève 2011: Toyota FT-86 II"

  1. Lou 01-03-2011 om 13:53

    Rijp voor The Fast & The Furious 5

Reageer

Reactie aan het plaatsen...