Geneve 2011: Seat IBX Concept

Seat IBX Concept Geneva
Het Seat IBX Concept is een voorbode van een Seat SUV, waarmee de Spaanse autofabrikant iets achterkomt op de concurrenten.

De IBX is een driedeurs SUV die veel gelijkenissen vertoont met een door Seat eerder vertoond concept, namelijk de IBe. Terwijl de IBe meer als vervanger zou kunnen dienen van de Seat Leon, is een SUV als de IBX volledig nieuw voor het Spaanse dochtermerk van Volkswagen. Naast elementen van een SUV beschikt de IBX ook over Coupé allures, waarvan de lang uitgestrekte daklijn een voorbeeld is.

De IBX zou meerdere elementen kunnen lenen van de Audi Q3 die eveneens op weg is en zou moeten concurreren met de Ford Kuga en de toekomstige SUV van Alfa Romeo. Bovendien moet de IBX een idee geven van de toekomstige designrichting van de Spaanse autofabrikant, waarbij vooral de V-Vorm in de voorlichten, motorkap en grille opvallen. Deze vorm komt ook achteraan terug en behoort tot het arrow design van Seat.

De Seat IBX is onderhuids een hybride. Een elektromotor voorziet een elektrisch rijbereik van 45 km, waarna een conventionele TDI of TSI motor bijspringt. Standaard is de IBX een voorwielaandrijver, al kan men opteren voor een vierwielaandrijving om iets beter uit de voeten te komen in ruwere omstandigheden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...