Geneve 2011: Rinspeed BamBoo Concept

Rinspeed Bambo Concept
Het Zwitserse Rinspeed komt zoals elk jaar naar Genève met een concept, deze keer met de elektrische BamBoo.

Het design van de BamBoo is afkomstig van de popartiest James Rizzi en werd ontwikkeld voor het opwekken van herinneringen naar Saint-Tropez in de jaren ’70. Ondanks de retro inspiratie, is de wagen grotendeels opgebouwd met composiet materialen en zijn Facebook berichten, websites en andere content af te lezen van een high-tech grille. Wie parkeert aan het strand kan eveneens het dak verwijderen voor het verkrijgen van een zomers kleurtje. Het hippe wagentje staat op 17-inch AEZ lichtmetalen velgen, voorzien van Goodyear EfficientGrip banden. Binnenin beschikt de wagen over opblaasbare achterzetels, een JBL audiosysteem en een docking station voor een HTC Flyer tabletcomputer.

Rinspeed wil ons eveneens duidelijk maken dat er een einde komt aan de wedren naar meer pk’s, comfort en veiligheid. Toch is niet alles à l’aise met dit concept. De 73 pk sterke elektromotor bezorgt de wagen namelijk een topsnelheid van 120 km/u. Dat lijkt ons inderdaad allesbehalve veilig en comfortabel met deze wagen. Geen acceleratie van 0-100 km/u, maar van 0-50 km/u in 4,7 seconden. De autonomie van het hippe wagentje bedraagt ongeveer 105 km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...