Geneve 2011: Renault Captur & R-Space Concept

Renault Captur Concept
Renault stelt de Captur Concept voor in Genève. Dit studiemodel geeft weer hoe het design van Renault er in de toekomst zal uitzien.

De Captur Concept is een crossover die vooral sportiviteit moet belichamen. Dit ontwerp is het tweede ontwerp van Laurens Van den Acker, na de Renault DeZir Concept. Het design sluit dan ook nauw aan bij het ontwerp van de DeZir. Dit conceptmodel krijgt de kleur oranje mee en staat op prachtige 22” velgen.

Onder de motorkap ligt een 1.6 liter grote dieselmotor en levert 160 pk en 380 Nm. Ondanks dat mooie prestatiecijfer blijft de uitstoot beperkt tot 99 gram CO2 per km. Dankzij het gebruik van twee turbo’s kon het relatief hoge vermogen bereikt worden, maar ook dankzij een zeer efficiënte versnellingsbak met dubbele koppeling. De topsnelheid bedraagt 210 km/u. Nul naar honderd neemt ongeveer 8 seconden in beslag.

Verder was ook de Renault R-Space Concept op de stand van Renault te zien. Het zou wel eens kunnen dat dit de voorbode van de nieuwe Renault Scénic is. Onder de motorkap ligt een 0,9 liter groot blokje dat een vermogen van 110 pk en een koppel van 160 Nm voortbrengt. De R-Space Concept vertoont verder op gebied van uiterlijk redelijk wat gelijkenissen met de Renault Captur Concept, we hebben dus duidelijk met een nieuwe designrichting te maken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...