Geneve 2011: Productieversie Opel Ampera

Opel Ampera Productieversie
Hij zat er reeds een tijdje aan te komen, maar nu krijgen we eindelijk de definitieve versie van de Opel Ampera te zien.

De productieversie van de Opel Ampera wijkt niet af van de originele doelstellingen die Opel had bij de aanvang van het project. De Duitse autobouwer belooft een vlotte acceleratie en alle voordelen van hybride rijden, zonder het nadeel van een beperkte autonomie. De Opel Ampera kan 40 tot 80 km volledig elektrisch rijden, waarna een verbrandingsmotor in gang treedt. Deze verbrandingsmotor zorgt echter enkel voor de opwekking van elektriciteit, die dan weer naar de elektromotor gestuurd wordt. Volgens Opel rijdt 80% van de bevolking dagelijks slechts 60 km, waardoor eigenlijk geen druppel brandstof nodig is. Eens terug thuis, laad je de batterij in ongeveer vier uur op aan een 230V stopcontact.

De extreem stille elektromotor levert een vermogen van 150 pk en een koppel van 370 Nm dat reeds meteen beschikbaar is. Hiermee zet de Opel Ampera puike prestaties neer voor een elektrisch voertuig. Een sprint van 0-100 km/u duurt ongeveer 9 seconden, terwijl de topsnelheid 161 km/u bedraagt. Via een knop in de middenconsole kan de bestuurder kiezen uit vier verschillende modi: Normal, Sport, Mountain en City. Op deze manier wordt het energieverbruik geoptimaliseerd naargelang de verschillende omstandigheden.

Aan al dat moois hangt wel een stevig prijskaartje vast. In België zal je voor de Ampera minstens 42.900 euro betalen, maar dat bedrag loopt met enkele opties reeds snel op tot 44.500 euro. Opel heeft wel reeds 1000 klanten kunnen werven die bereid zijn de Ampera te kopen, al gaat het vooral om bedrijven en minder om particulieren.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Genève 2011: Productieversie Opel Ampera"

 1. Kristof L 01-03-2011 om 21:24

  Dag Groenlichters… Kan je gewoon in de koffer kijken tussen de achterste zetels door?

 2. PJS 01-03-2011 om 21:27

  Ja, voor zover wij weten wel, we zullen morgen nog eens kijken.

 3. Kristof L 01-03-2011 om 22:08

  Toch wel een heel vreemde productieversie dan …. Heel handig voor kleine boodschappen. Te hard remmen en de conserven vliegen door de auto heen.
  Check het eens, of zorg voor een ticketje zodat ik ’t zelf kan komen bekijken 😀
  Tip voor een volgende autosalon… gratis tickets te winnen op groenlicht of iets dergelijks!?

 4. MRM 02-03-2011 om 13:55

  Vreemd inderdaad!
  Gratis tickets kunnen we jammer genoeg niet weggeven.
  Maar de prijzen vallen echt goed mee, je rit naar hier of je vliegtuig zijn er een veelvoud van.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...