Geneve 2011: Porsche Panamera S Hybrid

Porsche Panamera S Hybrid Geneva
Porsche doet de groenen een plezier met de Panamera S Hybrid, al blijft een benzinemotor het meeste werk doen.

Porsche gaat enkel de groene weg op indien het de prestaties ten goede komt, zoals bij de 911 GT3 R Hybrid het geval is. Ook de Panamera S Hybrid blijft met 380 pk een echte Porsche. Een 3.0-liter V6 benzinemotor met een vermogen van 333 pk wordt door een elektromotor bijgestaan, die een extra 47 pk levert. De motoren kunnen ofwel samen ofwel onafhankelijk van elkaar de wagen aandrijven. Het zuiver elektrisch rijbereik is met 2 km eerder lachwekkend te noemen, maar de prestaties zijn dat niet.

Voor een sprint van 0-100 km/u heeft de hybride slechts 6 seconden nodig, terwijl de topsnelheid 270 km/u bedraagt. Tot snelheden van 165 km/u kan de verbrandingsmotor zichzelf onder bepaalde voorwaarden uitschakelen. Het verbruik is met 6,8 liter/100 km voorbeeldig, net als de CO2-uitstoot van slechts 159 g/km. Het zijn resultaten die Porsche wereldleider maken in het segment van de luxueuze en krachtige, maar toch zuinige en propere wagens.

In Duitsland kost de Panamera S Hybrid inclusief belastingen zo’n €106.185. Wegens de iets hogere belastingen bij ons, zal je voor de wagen in België iets meer moeten neertellen. Zeker een must voor sterren die willen lachen met de ‘Prii’ van hun collega’s zonder verwijten naar hun hoofd te krijgen. Ze rijden dan immers eveneens met een ‘hybride’.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...