Geneve 2011: Porsche 911 Black Edition

Porsche 911 Black Edition Geneva
In Parijs zagen we reeds de 911 Speedster en 911 GTS, in Genève krijgen die een broertje bij: de 911 Black Edition

Van de Porsche 911 bestaan er reeds een heleboel varianten en gelimiteerde oplages. Toch vindt Porsche dat er nooit edities genoeg zijn en de autofabrikant uit Stuttgart bewijst dit opnieuw met de 911 Black Edition. De wagen onderscheidt zich, zoals de naam dat reeds meegeeft, door de volledig zwarte afwerking. Naast de standaard zwarte lak is ook het Basalt Black metaalkleur als optie beschikbaar. Achter de 19-inch tweekleurige Turbo velgen schuilen in het zwart gespoten remklauwen en de grijze tint bovenaan de voorruit maakt het geheel harmonieus af.

Ook het interieur is overgoten met zwarte tinten en wordt enkel hier en daar gebroken door aluminium details. Standaard beschikt de wagen over sportstoelen in partieel leder, een exclusief sportstuur en een BOSE surround audiosysteem. Een badge op het handschoenenkastje hint naar de beperkte oplage van de 911 Black Edition.

Achteraan ligt zoals we dat van Porsche gewoon zijn een 3.6-liter flat-six, die een vermogen levert van 345 pk. Standaard beschikt de 911 Black Edition over een zesbak, waarmee de coupé van 0-100 km/u sprint in 4,9 seconden, de cabrio doet er 5,1 seconden over. Beide varianten hebben een topsnelheid van 289km/u. Naast de knappe prestaties blijft het verbruik met een gemiddelde van 10,3 liter/100km gematigd. Optioneel is er ook de PDK versnellingsbak, waarmee de sprint naar 100km/u sneller afgewerkt wordt en het verbruik nog iets lager ligt.

De 911 Black Edition is er als coupé of cabrio en de productie zal gelimiteerd worden tot 1.911 stuks. Prijzen in Duitsland starten vanaf €85.538 voor de coupé en €96.843 voor de cabriolet. Geïnteresseerden kunnen vanaf april langsgaan bij hun plaatselijke dealer.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Genève 2011: Porsche 911 Black Edition"

  1. kristof 01-03-2011 om 16:01

    Same car, different color …
    next !

Reageer

Reactie aan het plaatsen...